Cukrářka Rozálie Michlová z Roudnice nad Labem září i na Bocuse d’Or. Úspěch, který chutná jako vítězství

Rozálie Michlová (čtvrtá zprava)

Rozálie Michlová, studentka Střední odborné školy a Středního odborného učiliště v Roudnici nad Labem, opět potvrdila, že patří mezi nejvýraznější mladé talenty české gastronomie. Na prestižní soutěži Bocuse d’Or Czech 2025, která se konala v noblesním prostředí Grandhotelu Pupp v Karlových Varech, zvítězila v kategorii commis (asistent).

Talent, který roste s každou soutěží

Rozálie Michlová má za sebou sérii vítězství v nejvýznamnějších gastronomických kláních. Její preciznost, kreativita a týmová práce ji vynesly až na pódium soutěže, která je považována za kuchařskou olympiádu. Bocuse d’Or, založený legendárním šéfkuchařem Paulem Bocusem, je synonymem pro špičkovou gastronomii a vstupenkou mezi světovou kulinářskou elitu.

Reprezentace školy i kraje

Úspěch Rozálie není jen osobním triumfem, ale i skvělou vizitkou roudnické školy a celého Ústeckého kraje. Poděkování patří také celému gastro týmu školy, který dlouhodobě připravuje studenty na soutěže nejvyšší úrovně.

„Rozálie je důkazem, že i mladí lidé z regionálních škol mohou dosáhnout na nejvyšší gastronomické mety. Její práce je inspirací pro další generace cukrářek a kuchařů,“ zaznívá z řad pedagogů i odborné veřejnosti.

Bocuse d’Or Czech 2025: soutěž, která formuje budoucnost

Národní kolo Bocuse d’Or se letos konalo od 30. června do 1. července v Karlových Varech. Soutěžící týmy měly za úkol během 5 hodin a 35 minut připravit dva teplé pokrmy před zraky odborné poroty i veřejnosti. Rozálie Michlová jako commis asistovala jednomu z finalistů a její výkon byl oceněn jako nejlepší v dané kategorii2.

Rozálie Michlová opět ukázala, že talent, píle a vášeň pro obor dokážou otevřít dveře i do těch nejprestižnějších kuchyní. Gratulujeme a těšíme se na další sladké úspěchy!

Foto: Ústecký kraj